radio ga ga

Precies  30 jaar geleden een hit in de Nederlandse Top 40. Ik hoef het niet op te zoeken, hij kwam binnen op nummer 20, steeg door naar 4, naar 2 en uiteindelijk op nr. 1 waar die maar 1 week bleef staan. 9 weken bleef Radio Ga Ga in de Top 40, vrij kort voor een nummer 1 hit. Ik weet dat soort details omdat ik degene was die iedere week het gedrukte exemplaar bij de plaatselijke platenzaak ophaalde. Ik vond het toen niet een heel bijzonder nummer, niet slecht maar ook niet geweldig. Het heeft een paar jaar moeten rijpen, maar na al die tijd stijgt Radio Ga Ga nog steeds door in de Jaderlandse Top 5000. Het stond al in de eerste lijst en heeft in alle lijsten bij de bovenste 100 gestaan.

Wat het mooie aan dit lied is, is op zich niet de melodie, daar is niks bijzonders aan. Het is ook niet de tekst. Nee het is meer de klank, de geluiden, de baslijn, de synthesizers in feite. Het is vooral dus de productie. Eigenlijk kun je zeggen dat een matige compositie door een sublieme productie en uitgekiend arrangement tot een meesterwerk is verheven.

Een meesterwerk, dat vindt mijn oudste zoon Luuk toen hij 8 jaar was ook. Het was toen zijn favoriete lied. Hij zal door mij aangestoken zijn. En Roger Taylor werd door zijn zoon aangestoken met de woorden Radio Ga Ga of iets dat daar op leek. Kortom, echt een lied voor vaders en zoons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *