Tommy (3)

Het Album van de Week van week 9-2019:

Tommy – The Who

Beluister via Spotify

Deze week een heel bijzonder album als Album van de Week. Het album staat momenteel echter niet in de Jaderlandse Album Top 20 en daar zal die binnenkort ook niet in terecht komen. Ook is er van dit album ook geen nummer te bespeuren in de Jaderlandse Top 40 van tegenwoordig. Waarom dan wel als Album van de Week?

Wel, dat komt wel eens vaker voor met bepaalde albums, die horen voor Jaderland bij een bepaalde periode in het jaar. Bij ‘Tommy’ van The Who is dat de periode februari en maart. Althans, dat is de laatste paar jaar zo en dat houden we er gewoon zo lang mogelijk is. In september hoef ik het niet te draaien want dan klopt er iets niet. Dan klinkt het minder mooi en het is gewoon de verkeerde periode. Maar van de week zette ik Tommy weer eens op en dan klinkt het weer helemaal goed.

Een goede reden om het dan maar Album van de Week te maken. Ik heb verder niet zoveel over het album te melden. Ik heb namelijk al 2 keer een heel verhaal geschreven over ‘Tommy’. In het eerste verhaal over Tommy heb ik misstanden die zouden kunnen bestaan over Tommy geklaard. En in het tweede verhaal over Tommy heb ik het hele album van seconde tot seconde geanalyseerd.

Wat zou ik daar verder nog aan toe kunnen voegen. Als u meer wilt weten kunt u dat ook op de Wikipedia vinden. Maar leuker is het om gewoon weer eens het album te beluisteren.