Amidst The Chaos

Het Album van de Week van week 18-2019:

Amidst The Chaos – Sara Bareilles

Beluister via Spotify

Een album dat ik pas onlangs leerde kennen. Het klinkt bijzonder aangenaam. Niet te pretentieus, niet te commercieel, maar gewone lekkere luisterliedjes. Ligt gemakkelijk in het gehoor. Het klinkt heel vertrouwd maar ik kan ook niet zeggen dat ze me aan een bepaalde zangeres doet denken. En ik ken er heel veel.

Maar Sara Bareilles ken ik eigenlijk helemaal niet. Dus wat dat betreft kan ik deze recensie kort houden. Want ik ga niet de Wikipedia overtypen. Die heb ik wel even gelezen natuurlijk en ik heb gezien dat ze 5 eerdere albums gemaakt heeft. Ook las ik dat ze de vorige Amerikaanse president ophemelt en het kennelijk minder op heeft met de huidige. Welke artiest niet? Welnu, Kid Rock bijvoorbeeld. Het zijn voor Bureau Jaderland in het geheel geen overwegingen om iemands muziek te waarderen of te recenseren.

Sara schijnt erg geïnspireerd te zijn door de laatste Amerikaanse presidentiële verkiezingen, vandaar de titel ‘Amongst The Chaos’. Ze is dus enigermate politiek georiënteerd. Veel nummers hebben ook een politieke lading. Maar als ik naar het album luister hoor ik vooral veel liefdesliedjes. Vooral het nummer dat me het meest aanspreekt: ‘If I Can’t Have You’. Niet om die reden maar gewoon omdat het lekker luchtig klinkt, zoals in een groot vertrek met hoge open ramen waar een zwoele wind de gordijnen lichtjes doet bewegen in het ritme van dit alleraardigste R&B-achtige lied. Al klinkt de tekst, vooral die van het achtergrondkoortje toch wat suf.

Ook vermeldenswaardig is de bijdrage van John Legend op het slotnummer ‘A Safe Place To Land’. Een rustig nummer, het nijgt, zoals meer liedjes op het album wat te soft te klinken, maar dat doet het welbeschouwd niet. Integendeel, het is een heerlijk klinkend album, met een lekkere vibe, heus vakwerk. Echt een aanrader, en die eerste 5 albums gaan we ook nog wel een keer beluisteren, op zijn tijd.