Jade Bird

Het Album van de Week van week 20-2019:

Jade Bird – Jade Bird

Beluister via Spotify

Over dit album heb ik niet heel veel te vertellen. Het album is net uit en de artiest ken ik nauwelijks. Ze heeft al wel eerder in de Jaderlandse Top 40 gestaan, ook met een nummer van dit album, ‘Lottery’,en nu komt ze nieuw binnen in Tipparade met ’17’.

Wat betreft die tipparade, toen ik die vorige week eens goed bekeek, viel het me op dat er voornamelijk bejaarde artiesten in staan. Goeie artiesten daar niet van, maar met Jade Bird in de lijst hebben we weer eens iemand van de jongere generatie en ook met lekkere muziek van nu. Mooi dat het nog bestaat.

En het is een leuk fris album met verschillende muziekstijlen. De liedjes heeft ze allemaal zelf geschreven, heel knap van zo’n jonge deern. Met passie gezongen, gevoelig vaak en soms ruig. Een stem die soms doet denken aan Neko Case. Die had vorig jaar nog een nieuw album maar die viel een beetje tegen. Dit album ‘Jade Bird’ valt helemaal niet tegen. Het is hartstikke leuk om naar te luisteren, op je werk, in de auto, onder de douche. En als je tijdens het douchen de album cover van Jade Bird op je netvlies hebt lijkt het net of ze aan de andere kant van de glazen douche deur staat. Hè jammer weer niet.