Pearl

Het Album van de Week van week 28-2019:

Pearl – Heather Nova

YOUR TEXT

Leuk dat ze weer een album uit heeft. Ze was ook vaste klant in de beginjaren van de Jaderlandse Top 40. Had toen zelfs een keer een nummer 1 hit. Haar eerste album kwam uit in 1994, dus dit is ook een soort 25-jarig jubileum.

Onlangs kwam de eerste single van het album uit, ‘The Wounds We Bleed’. Leuk nummer, goed nummer, typisch Heather Nova lied. Grote hit daarom ook in de Jaderlandse Top 40. Helaas al weer op zijn retour. En ik moet eerlijk zeggen, ik weet nog zo even niet welke van dit album ‘Pearl’ de volgende hit in die lijst gaat worden. Ik ben nog niet helemaal onder de indruk. Ik vermoed dat het niet te maken heeft met de kwaliteit van het album, maar gewoon omdat ik er nog niet vaak genoeg naar geluisterd heb. Mijn gevoel zegt mij dat je de nummers vaker moet horen om het waarde weten te schatten. Vroeger was dat normaal, maar tegenwoordig in het Spotify tijdperk willen we dat wel eens vergeten. Als het niet meteen leuk klinkt klikken we de volgende aan. Er is toch genoeg aanbod. Je kunt niet bij alle liedjes en albums de moeite nemen of het misschien na 10 keer luisteren wel leuk klinkt.

Welnu, bij ‘Pearl’ neem ik die moeite. Ze zijn ook zeker niet voor de zwijnen bedoeld.

Een aantal nummers valt me al wel op: ‘All The Rivers’ (aparte manier van zingen), ‘Rewild Me’ (leuke opbouw, heerlijk softrock nummer met mooi gitaarwerk op het eind), ‘After All This Time’ en ‘Just Kids’. Er zit wat meer rock in dan in andere nummers, softrock dat wel. De teksten schijnen heel gevoelig te zijn, ook persoonlijk wellicht. Wanneer je het in de context kan plaatsen kan het allemaal wel eens zeer imponerend zijn. Die context ken ik eerlijk gezegd niet en weet niet of ik die moeite nog ga nemen. Het album vaker luisteren in ieder geval wel.