TOP 10.000 1.30

De Jaderlandse Top 10.000 Aller Tijden 1.30 is een bijzondere lijst. Hij is lang, heel erg lang. Niet eerder publiceerde Jaderland zo’n lange muzieklijst. Het was de bedoeling om de lijst al eind 2020 te publiceren, als jubileum uitgave ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van Jaderland. Maar er kwamen andere zaken tussen. En er moet natuurlijk wel zorg aan besteed worden. Dat is nu met anderhalf jaar vertraging alsnog gelukt.

We bestaan niet alleen 30 jaar (inmiddels dus ruim 31 jaar), het is ook de 30e uitgave van de Aller Tijden lijst, wat deze lijst bijzonder maakt, en daarom wilden we ook flink uitpakken door een dubbel zo grote lijst te maken. Bij iedere uitgave komen er altijd veel nieuwe liedjes in de lijst, en dat betekent dat er ook weer mooie liedjes uit de lijst verdwijnen. Zonde eigenlijk, en ook daarom die 10.000 lijst. Het is eerlijk gezegd wel zo dat de nummers in de onderste regionen geen top nummers zijn en je kunt je afvragen of het eer is om daar ergens een notering te hebben. Hoe dan ook, voor ons als Stichting Jaderland was het in ieder geval een mooie uitdaging om zo’n grote lijst te maken en we zijn verheugd dat dit aardig geslaagd is. Het was echter wel te veel gevraagd om in de 2e helft van de lijst ook alle gegevens van de nummers te completeren. Dat zou een enorme vetraging met zich mee hebben gebracht en dat vonden we het niet waard.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was willen we zoveel mogelijk informatie tonen per liedje. Omdat dat meer is dan op een gemiddeld beeldscherm past, hebben we zoals u dat van ons gewend bent, 2 lijsten met precies dezelfde liedjes op precies dezelfde posities, maar met verschillende soorten gegevens. Dat zijn een statistische en artistieke lijst.

De lijst is nog niet te beluisteren via Spotify, maar dat komt binnenkort.

TOP 10.000 - 2022

Er komt binnenkort ook een papieren versie.