32-2018

Beluister via Spotify « Vorige Volgende »

Eindelijk een nieuwe nummer 1. De Foo Fighters hebben het met Walk 8 weken volgehouden. Greta Van Fleet kan zich absoluut meten met de Foo Fighters. De vraag is hoe lang zij het zullen volhouden. Dat kan ook nog best eens lang zijn. Want eigenlijk staan ze op eenzame hoogte. Er zijn heel veel kandidaten voor een notering in de Jaderlandse Top 40, maar er komen momenteel maar weinig kandidaten voorbij voor de nummer 1 positie. Dat komt natuurlijk ook omdat deze nummers van de Foo Fighters en Greta Van Fleet ook wel heel erg goed zijn.

Heel anders was het augustus en september 2004, de laatste weken van de wekelijkse verschijning van de Jaderlandse Top 40 (tot we de draad recentelijk weer hebben opgepakt natuurlijk). Er was toen bijna iedere week wel een nieuwe nummer 1, en ook allemaal wel goede nummers.

Van de beginjaren van de Jaderlandse Top 40 zijn trouwens recentelijk niet eerder online gepubliceerde lijsten verschenen op deze site, met name de Top 100 jaarlijsten van de jaren 2000 tot en met 2004. Er is zelfs een Top 1000 gemaakt over die hele periode. En die lijsten zijn ook via Spotify te beluisteren.

Hoe het in 2018 verder gaat met de nummer 1 ‘hits’? Blijf de lijst volgen en je merkt het vanzelf.