ALBUM TOP 20

2018 hebben we netjes en volledig afgesloten, met een jaarlijst en statistische overzichten. En in 2019 zijn we voortvarend begonnen. Inmiddels al weer 5 Top 40 lijsten, Albums van de Week inclusief recensies. De weergave van de Papieren Versie van de meest recente TOP 5000 staat erop. De buttons op de homepage voor een snelle navigatie zijn vernieuwd en uitgebreid. En we hebben een nieuwe rubriek: De Album Top 20.

Net als de Jaderlandse Top 40 is het de bedoeling dat we deze lijst wekelijks laten verschijnen. Tot nu toe lukt dat, zij het dat we nog iets achter lopen. Dat komt omdat het hele idee pas deze maand bedacht is. Om dat uit te werken tot een volledige lijst met alle gegevens er op en eraan, een geschikte layout, een opzet maken voor wekelijkse aanpassing, daar komt dan nog wel even wat bij kijken. Maar het is gelukt. De bedoeling van deze lijst is om te laten zien welke albums Bureau Jaderland op dat moment beleeft en waardeert. Die albums kunnen een relatie hebben met liedjes uit de Top 40, ook met het Album van de Week, die er meestal in terecht komt. Net als met liedjes in de Top 40 zal de lijst voornamelijk bestaan uit werk dat voor Bureau Jaderland tot dan toe nog (relatief) onbekend is.

We beloven niks maar we hopen het uitbrengen van de Album Top 20 heel lang vol te houden, iedere week weer. Ook maken we hiervan iedere week een afspeellijst in Spotify, maar die bewaren we niet. Er komt niet iedere week een lijst bij zoals met de Top 40. De lijst wordt iedere week ververst. Ook deze lijst kent 40 liedjes, 2 van ieder album. Maar wel iedere week 2 andere. Wilt u een heel album horen, dan kan dat ook. Van ieder genoteerd album is er een link naar toe, alsmede naar de recensie die er eventueel van bestaat. Zoals u ziet zitten we niet stil bij Bureau Jaderland.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *