Explosie aan lijsten in aantocht

Het is december en dat betekent dat de tijd van terugblikken is aangebroken. Ook bij Bureau Jaderland doen we daaraan mee. Natuurlijk komt er een eindejaarslijst van de Jaderlandse Top 40. Maar we hebben dit jaar ook een Tipparade en een wekelijkse Album Top 20. Daar komt dus ook een eindejaarslijst van. Het is niet alleen het eind van het jaar maar ook het eind van een decennium. Dat wil zeggen van de jaren 10 van de 21e eeuw. Officieel is volgens de Gregoriaanse jaartelling het 2e decennium van deze eeuw pas eind 2020 afgelopen maar wij hanteren voor het gemak de jaren 0, de jaren 10 en jaren 20 etc. als afbakeningen van de decennia.

Omdat de Jaderlandse Top 40 niet het hele decennium wekelijks is verschenen, maken we alleen een lijst van het Spotify tijdperk. Die begint bij Bureau Jaderland vrij laat, pas begin 2018 was het zover. Maar we gaan ook een totaallijst maken van de allereerste periodiek verschenen lijst in januari 2000 tot en met nr. 52 van 2019. Daar zit wel een soort interbellum tussen vanaf september 2004 tot en met begin 2018, want toen verscheen de lijst niet wekelijks. Maar het wordt wel een mooi totaal overzicht van de grootste Jaderlandse Top 40 hits.

En daarnaast zal er natuurlijk nog de volgende editie van de Jaderlandse Top 5000 Aller Tijden verschijnen. Versie 6.28 wordt dat dan.

Het is nog niet zeker of alles daadwerkelijk ook nog in december gaat lukken. Zo niet dan zal het laatste gedeelte begin januari 2020 worden.

Zo, dan hebben we wat om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *