Nieuw Album van ‘the Boss’

Wrecking Ball, vrijdag 2 maart kwam die uit, zaterdag 3 maart in huis. Meestal ben ik er niet zo snel bij, dit keer toevallig wel.

Het is een aanrader, hij klinkt zoals je hem verwacht. Weinig nieuws, maar wel goed. Bruce is niet zo vernieuwend. Als je iemand die niet ingewijd is in het werk van the Boss 2 nummers laat horen, eentje uit de jaren zeventig en eentje van zijn laatste album, dan wed ik dat hij niet kan horen welke oud is en welke nieuw. Dat conservatieve hebben wel meer artiesten, Melissa Etheridge om maar wat te noemen. Daar hoor je ook geen verschil in haar nieuwste en haar oudste nummers. Is ook niet persé een minpunt. Er zijn ook artiesten die vonden dat ze moesten vernieuwen en dat pakt wel eens verkeerd uit. U2 in de jaren negentig. Toen ze hun oude geluid weer hadden gevonden was het toch weer beter.

Wat Wrecking Ball betreft, ik kan zo nog geen nummer noemen wat er echt springt, even nog wat vaker luisteren. Maar als geheel klinkt ie goed. Of hij na wat vaker draaien net zo goed wordt als zijn vorige uit 2009, Working on a Dream, dat valt nog te bezien, want die was wel heel goed. Zo goed als het album Born To Run zal zij ze zeker niet meer maken. Maar in de volgende versie van de Top 5000 zullen er zeker een aantal van dit album terug te vinden zijn.