Covers

Het cover onderzoek is afgerond. Neem een kijkje op de betreffende pagina’s. Daar staan echt hele interessante songfacts. Ook zul je verrast worden over een aantal nummers waarvan veel mensen echt niet hadden vermoed dat het covers waren.

Wat te denken van bijvoorbeel Stairway To Heaven, Babe I’m Gonna Leave You, Torn, Suspicicious Minds, Chan Chan, Have I Told You Lately, en nog veel meer. Ook interessant is om te zien welke liedjes geen volledige covers zijn maar wel sterk beïnvloed. Door welk nummer was 25 or 6 to 4 beïnvloed, en Lavender, en Viva La Vida. En vertalingen: is My Way origineel een engels of een frans liedje. En waar komt het origineel van From New York To L.A. vandaan? Nou, uit Quebec.

Ook toegevoegd zijn de zogenaamde twins: liedjes die iets met elkaar hebben. Wat hebben The L.A. Song en Midnight Train To Georgia met elkaar te maken? En Old And Wise met Forever Autumn?

En wie is de meeste gecoverde songwriter? Bob Dylan, Burt Bacharach of Carole King? En is Elvis Presley de cover-king? Al dit soort dingen en meer zijn terug te vinden in de betreffende pagina’s. Voor een beetje muziekliefhebber heel interessant!