Jaderland site steeds verder uitgebreid

Het is even geleden dat we u berichtten over het nieuws rond Jaderland, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is. Integendeel, er is heel veel gebeurd.

Allereerst is er de al eerder aangekondigde Album TOP 500 versie 2.1. Deze is op 21 juli 2014 verschenen en dat werd tijd ook want de vorige versie, de eerste dateerde al weer van 2011. En dat waren er ‘maar’ 200 dus het is goed dat de nieuwe lijst er is.

Verder geven we geïnteresseerden de mogelijkheid om een gedrukt exemplaar aan te schaffen van de actuele Jaderlandse TOP 5000 versie 2.24. Dit is een boekwerk van ruim 300 bladzijden, boordevol informatie van alle 5000 noteringen, weergegeven bij iedere regel. En daarnaast ook veel informatie in het inleidend gedeelte en in de bijlagen. Een prettig leesbaar geheel en het register maakt het de gebruiker makkelijk om informaite te zoeken over bepaalde artiesten en liedjes. Een aanrader.

Nieuw in Jaderland zijn jadergrafiën. Wat is een jadergrafie zult u denken. Welnu dat is een soort discografie aangevuld met allerlei jaderlandse gegevens. Het is een beetje raar woord, maar dat kun je ook zeggen van ‘digibeet’ en van ‘wikipedia’. Het zijn eveneens samentrekkingen die ergens niet helemaal kloppen. Maar ze bestaan en dat komt omdat het lekker klinkt en omdat men weet wat er mee wordt bedoeld. Het idee voor het maken van jadergrafiën heeft te maken met Iron Maiden, en dan met name het album A Matter Of Life And Death. Hoe het precies zit, gaat u naar het tabje Jadergrafiën. En o ja, ook hiervan is er een gedrukt exemplaar beschikbaar, voorlopig nog alleen van Iron Maiden, maar misschien volgen er meer.

Als laatste kunnen we u melden dat we op de interactieve toer gaan. We hebben een nieuwe rubriek opgetuigd en die heet Gastenlijsten. Het leek ons aardig dat bezoekers die zelf een eigen aller tijden lijst hebben, deze kunnen insturen. In principe plaatsen we alle serieuze inzendingen, als het maar muzieklijsten zijn, met tenminste een nummering, vermelding van titel en artiest. Minimaal een top 10 maar een top 100 of meer mag ook. Mijn oudste zoon heeft de eer de eerste gastenlijst te hebben ingestuurd. We zijn benieuwd naar uw lijst.       En Regina, ik zie die van jou ook graag tegemoet…