Het is bijna zo ver: De nieuwe Top 5000 van 2018

Het is bijna zover, de Jaderlandse Top 5000 versie 4.26 komt binnenkort uit. Naar verwachting zal deze in het weekend van 1 en 2 december geplaats worden. De laatste hand wordt gelegd aan de samenstelling. We hebben een nieuwe nummer 1 en er zijn heel veel nieuwe binnenkomers. Logisch met zoveel nieuwe Jaderlandse Top 40 lijsten dit jaar. En er zijn een aantal interessante verschuivingen. Nog heel even geduld dus.

Albums van de week

Sinds een aantal weken hebben we iedere week een album van de week. Dat kunnen nieuwe albums zijn, maar ook albums uit het verleden. We kiezen een album als album van de week omdat we dat album die week om welke reden dan ook onder de aandacht willen brengen. Als het even kan vertellen we er ook altijd iets over. Niet iets dat je ook in de Wikipedia kunt lezen maar meer een eigen verhaal. Dat komt de levendigheid van de site zeker ten goede. Ook kun je eerdere albums van de week terugzien en ze staan ook bij de commentaren van de albums. We weten niet of we het altijd zullen volhouden, maar het is wel de intentie. Uiteraard kun je het album van de week ook luisteren via Spotify, en het is wellicht handig om deze lijst te volgen, dan blijf je iedere week het nieuwe album van de week op je Spotify app.

Ook handig om te volgen is de Spotify afspeellijst met alleen de nieuwste binnenkomers van de afgelopen week, voor als je de oudere liedjes niet meer wilt horen.

Verder kunnen we melden dat de Jaderlandse Top 5000 versie 4.26 al ver gevorderd is. Binnen enkele weken zal die worden gepubliceerd. Er zijn interessante verschuivingen dus hou het in de gaten.